HART. DE ZOETIGHEID van een WESPENSTEEK (2010)

HART. DE ZOETIGHEID van een WESPENSTEEK (2010)INHOUD

Een dubbelmonoloog.
Twee ontspoorde zielen op zoek naar … zichzelf. En een muzikant die hen op hun tochten door de krochten van de geest begeleidt.

Twee verhalen.

Hart beschrijft de harde werkelijkheid van een op straat levende tiener. In flash-backs en -forwards roept Anne het ellendige, doelloze, gruwelijke leven met haar morbide broer Willem op, de plotse ommekeer, haar groei naar volwassenheid en haar passionele, extatische liefde voor Eefje, die uitmondt in een gruwelijke liefdesmaaltijd.

De Zoetigheid van een Wespensteek handelt over het leven van Raoul, door zijn vader zo genoemd omdat zijn moeder de r niet kon uitspreken. Raoul pendelt elke dag met de trein naar het werk, maar op een keer blijft hij gewoon zitten en verlaat hij de trein pas als die op zijn eindbestemming is. Raoul belandt in een voor hem vreemde wereld, vergeet vrouw en kind, wordt stamgast in het café van Mylou waar hij ook onderdak krijgt zolang Fernand er niet is.

De twee verhalen wisselen elkaar af en er ontstaat een vreemde mix of hoe twee verhalen die niets met elkaar te maken hebben, elkaar toch lijken te beïnvloeden. Een aangrijpend experiment.

SPEL

Hiske De Landtsheer en Karel Hoffman

GITAAR

Noël Van Oyen

TEKST EN REGIE

Marc Reynaert

De dubbelmonoloog werd opgevoerd in de Biekorf in Brugge.