Acteurs

Dorine Vande Kerckhove speelt de rol van LILLY

“Ik zette mijn eerste stappen in de acteerwereld bij het theatergezelschap ’t Zwarte Gat in Wingene. Eén van mijn eerste rollen was Ciska, Bakelands lief, in het stuk ‘Getekend Bakelandt.’ (geschreven en geregisseerd door Marc Reynaert). Marc werd er al gauw de huisregisseur. Ik had de toneelkriebel te pakken : De gebroken kruik, Twee werelden, De held van het Westen, … Jaar na jaar stond ik op de planken en tenslotte vertolkte ik ook de rol van Anne in het stuk ‘De arme edelman, uitgevonden door het gezelschap ’t doet geen zeer.

Na enkele jaren pauze werd een nieuw gezelschap opgericht ‘Theatercollectief’. Opnieuw kwam het tot een samenwerking met Marc Reynaert. Ik mocht er meespelen in het stuk Het recht van de sterkste. Maar de grootste uitdaging vond ik toch de vertolking van Anne in het stuk Het dagboek van Anne Frank.

En nu 15 jaar later krijg ik de kans om aan te sluiten bij ‘Theater Melanie’ en één van de zussen te spelen in het stuk Huys.”

Christel Stragier speelt de rol van ROSIE

Chistel is reeds lang actief binnen verschillende amateurgezelschappen in Oostende en Bredene. Het langst  bij het gezelschap “Boontje”, dat zijn roots in Bredene heeft, zoals ook Christel. Hier voelt ze zich dan ook echt thuis.

Maar ze verlegt graag haar grenzen. Dat leidde in het verleden al tot vruchtbare samenwerkingen buiten “Boontje”. Het amateurtheaterfestival in 2016 in de Grote Post te Oostende was een evenement waarop Christel een sterke rol neerzette in de voorstelling Diplodokus. Deks.

Op haar zoektocht naar gastrollen bij andere gezelschappen kwam Christel bij Theater Melanie terecht en vertolkte er de rol van Anne in het stuk ‘Andermans’ (2018). Speelt nu één van de gezusters in het stuk Huys.

Carolien Bostoen speelt de rol van MARIANNE

Carolien, geboren en getogen in Brugge, speelt eigenlijk al heel haar leven toneel. “Van jongs af aan herinner ik mij, dat ik volledig ontpopte eens ik mij op een podium kon bewegen. Het was voor mij dan ook een logische keuze dat ik in mijn middelbare schoolcarrière koos voor de richting woordkunst- drama aan de kunsthumaniora te Brussel.”

Hoewel die opleiding niet resulteerde in een professionele toneelcarrière bleef die acteerkriebel wel steeds aanwezig in haar verdere volwassen leven. Ze had het genoegen al verschillende keren te mogen meewerken aan diverse projecten bij meerdere amateurgezelschappen.

De laatste jaren is zij een actief lid bij het toneelgezelschap Kunst Adelt uit Steenbrugge.

“Zoals dat wel vaker gaat in deze kringen, kwam ik via een tussenpersoon in contact met Marc. Het verhaal van Huys en de idee achter theater Melanie, wisten mij meteen te intrigeren waardoor ik ook niet lang moest nadenken mij hiervoor te engageren. Het is dan ook met plezier dat ik de rol van Marianne op mij neem.”

Chris Roelens speelt de rol van vastgoedmakelaar

“Lang geleden heb ik een initiatiecursus gevolgd en er eigenlijk nooit iets mee gedaan wegens tijdsgebrek en later gewoon uit het oog verloren.

Anderzijds heb ik onbewust mijn hele carrière toneel gespeeld, want zeg eens eerlijk wat is ” in de verkoop ” staan anders dan af en toe een scène opvoeren? Zeker wat de Brugse kant betreft.

Ik moet er nu nog om lachen als ik denk aan de vele vooral verzonnen verhalen die ik aan de toeristen placht te vertellen over onze Brugse ( zeer vaak buitenlandse ) kant. En op de duur geloofden we die zelf, ik toch ( shame on me! ) en vertelde die verhalen tot grote tevredenheid van ons publiek dat aan het ander eind van de wereld hun geliefden met een extra leuke anekdote kon imponeren.”

“Mijn rol in het stuk lijkt eerder klein, maar is belangrijk, want, zegt de regisseur, er zijn geen kleine rollen, alleen kleine acteurs. Ik zal mij met veel plezier gooien.”