Acteurs

Christel Stragier speelt de rol van ROSIE

Christel foto 3Christel foto 2Christel fotoChristel Stragier is reeds lang actief binnen verschillende amateurgezelschappen in Oostende en Bredene. Het langst bij het gezelschap “Boontje”, dat zijn roots in Bredene heeft, zoals ook Christel. Hier voelt ze zich dan ook echt thuis.

Maar Christel verlegt graag haar grenzen. Dat leidde in het verleden al tot vruchtbare samenwerkingen buiten “Boontje”. Het amateurtheaterfestival in 2016 in de Grote Post te Oostende was een evenement waarop Christel een sterke rol neerzette in de voorstelling Diplodokus. Deks.

Op haar zoektocht naar gastrollen bij andere gezelschappen kwam Christel bij Theater Melanie terecht en vertolkte er de rol van Anne in het stuk ‘Andermans’ (2018). Speelt nu één van de gezusters in het stuk ‘Huys’.

                      Dorine Vande Kerckhove speelt de rol van MARIANNE

Dorine foto 2“Ik zette mijn eerste stappen in de acteerwereld bij het theatergezelschap ’t Zwarte Gat in Wingene. Eén van mijn eerste rollen was Ciska, Bakelands lief, in het stuk ‘Getekend Bakelandt.’ (geschreven en geregisseerd door Marc Reynaert). Marc werd er al gauw de huisregisseur. Ik had de toneelkriebel te pakken : De gebroken kruik, Twee werelden, De held van het Westen, … Jaar na jaar stond ik op de planken en tenslotte vertolkte ik ook de rol van Anne in het stuk ‘De arme edelman, uitgevonden door het gezelschap ’t doet geen zeer’.”

“Na enkele jaren pauze werd een nieuw gezelschap opgericht ‘Theatercollectief’. Opnieuw kwam het tot een samenwerking met Marc Reynaert. Ik mocht er meespelen in het stuk ‘Het recht van de sterkste.’ Maar de grootste uitdaging vond ik toch de vertolking van Anne in het stuk ‘Het dagboek van Anne Frank’.’”

“En nu 15 jaar later krijg ik de kans om aan te sluiten bij ‘Theater Melanie’ en één van de zussen te spelen in het stuk ‘Huys’.”

Wie speelt de rol van Lilly?

Annette Swimberghe, Netje, die vanaf de oprichting het gezicht van Theater Melanie is en tal van glansrollen heeft vertolkt, moet helaas afzeggen. We hopen natuurlijk dat ze vlug weer de pannen van het dak kan spelen.

We zijn op zoek naar een vervangster, die haar eigen stempel op het personage Lilly mag drukken.