Acteurs

 

Katrien Delodder speelt de rol van Lilly.

Katrien Deloddeer: reeds jaren ben ik actief in de toneelwereld als vaste actrice bij toneelgezelschap Bouckhout Wingene. Vele jaren terug speelde ik bij Het Theatercollectief van Wingene in het stuk ‘Zwins’ onder de deskundige regie van Marc Reynaert.

Na de oprichting van Theater Melanie probeerde ik jaarlijks de voorstellingen bij te wonen. Ik werd telkens gegrepen door de thematiek en de toneelkunst. Nu krijg ik de kans om zelf mee te spelen. Een uitdaging die ik met woord, hart en hoofd aanga.

 

 


Dorine Vande Kerckhove speelt de rol van Marianne

Ik zette mijn eerste stappen in de acteerwereld bij het theatergezelschap ’t Zwarte Gat in Wingene. Eén van mijn eerste rollen was Ciska, Bakelands lief, in het stuk ‘Getekend Bakelandt.’ (geschreven en geregisseerd door Marc Reynaert). Marc werd er al gauw de huisregisseur. Ik had de toneelkriebel te pakken : De gebroken kruik, Twee werelden, De held van het Westen, … Jaar na jaar stond ik op de planken en tenslotte vertolkte ik ook de rol van Anne in het stuk De arme edelman, uitgevonden door het gezelschap ’t doet geen zeer.

Na enkele jaren pauze werd een nieuw gezelschap opgericht ‘Theatercollectief’. Opnieuw kwam het tot een samenwerking met Marc Reynaert. Ik mocht er meespelen in het stuk ‘Het recht van de sterkste.’ Maar de grootste uitdaging vond ik toch de vertolking van Anne in het stuk ‘Het dagboek van Anne Frank.’

En nu 15 jaar later krijg ik de kans om aan te sluiten bij ‘Theater Melanie’ en één van de zussen te spelen in het stuk ‘Huys’.


Christel Stragier speelt de rol van Rosie

Christel is reeds lang actief binnen verschillende amateurgezelschappen in Oostende en Bredene. Het langst  bij het gezelschap Boontje, dat zijn roots in Bredene heeft, zoals ook Christel. Hier voelt ze zich dan ook echt thuis.

Maar Christel verlegt graag haar grenzen. Dat leidde in het verleden al tot vruchtbare samenwerkingen buiten Boontje. Het amateurtheaterfestival in 2016 in de Grote Post te Oostende was een evenement waarop Christel een sterke rol neerzette in de voorstelling Diplodokus. Deks van Tom Lanoye.

Op haar zoektocht naar gastrollen bij andere gezelschappen kwam Christel bij Theater Melanie terecht en vertolkte er de rol van Anne in het stuk ‘Andermans’ (2018). Speelt nu één van de gezusters in het stuk ‘Huys’.