NIEUWE PRODUCTIE

OLGA

Een jaarlijkse bijeenkomst van voormalige streekgenoten op zoek naar jeugdsentiment.

Vier personages treden hierbij op het voorplan: Olga, die zichzelf heeft uitgenodigd, Noël, de organisator, Masja, diens vrouw en Rachida, de weduwe van één van Noëls jeugdvrienden, Alex.

Olga draagt al vijftig jaar een geheim met zich mee. Ze komt voor het eerst naar de bijeenkomst, net als Rachida, die bij de opruiming na de dood van Alex nog twee documentjes van onder het stof heeft gehaald. Deze documentjes, een brief van Noël aan Alex en een schriftje met de cryptische (met verborgen betekenis) gedichten aan Olga, roepen momenten op uit hun puberteitsjaren.

Alex is ook een bron van discussie tussen de politica, Masja en Rachida, de weduwe van Alex, die Alex’ overtuiging deelt dat elke criminele jongere kan heropgevoed worden, omdat naar hij zei ‘zij ook schoften waren!’ (Noël zal er later aan toevoegen ‘en het ver gebracht hebben’)

Olga vertelt over het hobbelig parcours dat ze afgelegd heeft, haar depressies en haar bloementuin, maar krijgt het plots heel moeilijk en verdwijnt. Ze vinden haar terug aan het water. In een confrontatie met Noël en nadien ook met Masja en Rachida wordt het geheim ontbloot.

Wat volgt dreigt een catastrofe te worden, maar het stuk eindigt hoopvol.

Opnieuw een eigen creatie!

Opnieuw een hedendaags drama

vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2019 om 20u

zondag 28 april 2019 om 17u

in Zaal Daverlo, Dries 2, Assebroek Brugge

Counter created by http://emailextractor14.com