Acteurs

ANNETTE foto ANNETTE SWIMBERGHE Rosette: buurvrouw/koorzangeres – Madeleine: bekeerlinge/vrouw – Lut: zus/moeder van Bet – Eline: moeder van Virginie – Moeder: Stijn en Harry – Vanessa: moeder van Siska- Madeleine: prostituée/syfilis patiënte – Julia: moeder met een verstandelijke beperking – Alice: moeder van Lynn en Lotte – Sylvie: moeder van een sugarbaby – Marie: stiefmoeder. Allemaal personages waarnaar ze bij zichzelf op zoek ging bij Theater Melanie. Het waren één voor één boeiende reizen want Theater Melanie gaat geen enkel taboe uit de weg, blijft maatschappij kritisch en blijft, door de prikkelende humor, altijd licht verteerbaar.

CARINE VANHOORNE pasfotoCARINE VANHOORNE Naast haar werk als technisch adviseur in het KTA, is zij in haar vrije tijd bezig met gidsen in het Bulskampveld. Zo kwam ze in contact met toneelkring Wonnebronne waar ze voor een speciale viering deel heeft genomen aan een wandelend theaterstuk. Daarna volgden drie producties bij Wonnebronne ( De ondernemers, Martino en Chantage). Via Wonnebronne kwam ze in contact met Theater Melanie waar ze nu voor het eerst meespeelt.

Foto ChristineCHRISTINE GOSSIAUX Wou toen ze achttien was een toneelopleiding volgen bij Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Toen dit niet mocht, werd ze onderwijzeres  in het Buitengewoon Lager Onderwijs te Brugge. Voordragen, zang, dans, improviseren en creatief bezig zijn  bleven haar boeien en dit paste  ze dan  ook toe op haar werk en in het verenigingsleven. Ze volgde vanaf 2005 de opleiding Woordkunst in de  Stedelijke Academie te Blankenberge gedurende drie jaar. Daarna volgde  een korte  opleiding Toneel in het Conservatorium te Brugge. Ze trad voor het eerst op in ‘Een gewone jongen’ , een voorstelling van Theater Melanie, en werd er een vaste waarde met boeiende rollen in de stukken ‘Oorlogszaken’, ‘Pleegzus’, ‘Randschade’, ‘Sugarbaby’ en ‘Andermans’.

DANNY DANNY YVERGNEAUX Is als historicus en organisator reeds jaren actief in de kunstwereld. Maar ook het theater boeit hem en, als onderwijzer in het Buitengewoon Onderwijs, organiseerde en vertolkte hij belangrijke rollen in theatervoorstellingen ten voordele van kinderen met een beperking: 1989 ‘Wanneer trouw je met mijn vrouw’ en 1991 ‘Klachten’. Met het doel zijn passies binnen een wettelijk kader uit te oefenen, stichtte hij in 1990 de vennootschap ‘Artueel’, onder welke rechtsvorm twee toneelvoorstellingen tot stand kwamen: 1998 ‘Romeo en Julia’ (Tinnenpot-Gent) en 1999 ‘Jocus en Amor’ (Burgcentrum-Gent). In 1994 speelde hij de hoofdrol in de kortfilm ‘De Lifster’. Van 2002 tot 2004 eiste de taak als historicus/ontwerper/tekstschrijver en gids van de zandsculpturen in Blankenberge en Apeldoorn al zijn aandacht op en werden de harde planken ingeruild voor het zachte zand. Nadien, en dit tot op de dag van vandaag, stort hij zich voluit op zijn passie voor kunst en het Oude Egypte en verzorgt lezingen en cursussen. Eveneens als gids, brengt hij geïnteresseerden tijdens een ‘Dagje Gentenieren’, in de ban van zijn geboortestad Gent. Met de voorstelling Sugarbaby onder de regie van Marc Reynaert (Theater Melanie), proefde hij in 2017 opnieuw de liefde voor het toneel; een passie die hij ook de komende jaren blijft koesteren. In 2018 vertolkte hij een belangrijke rol in ‘Andermans’, opnieuw een productie van Theater Melanie.

In het Archief

Counter created by http://emailextractor14.com